Utställnings resultat
-Flora juniorklass-


 
2000-05-28
(inoff) Värmlandsträffen, Karlskoga
Domare: Anita Gradin
5:e bästa tik -öppen-

 
"Bra ridge & krona, mentalitet OK. Mörka vackra ögon, bra uttryck.
9 månaders tik. Bör ring tränas. Är en lovande tik med bra huvud hals och framparti. Svansen en aning lågt ansatt. Står en aning karpt som kan bero på regnvädret."

Min första utställning som "vuxen" och även första gången utomhus. Fattade inte riktigt att det var utställning utan ville mest busa, och att stå stilla i ringen var det inte tal om. (Men det är ju bara 3 dagar sedan jag gick ifrån valpstadiet!) Detta har medfört att matte har bestämt sig för att jag behöver tränas mer utomhus, vi får väl se om jag sköter mig bättre nästa gång...? När utställningen var slut blev det mycket bättre, dels så kom äntligen solen fram så att vi kunde grilla MUMS! MUMS! Men bäst av allt var att jag och Zorro fick vara lösa och jaga varandra i en hage.
 


2000-07-01
(Int) Visby
Domare :Tina Permo
1:a juniortik

 
"Mycket gott helhetsintryck, normalt huvud kunde dock ha en kraftfullare underkäke. Korrekt bett. Bra öron. Utmärkt hals. Normal överlinje framtill korrekt som är väl sluttande. Korrekt svans. Bra vinklar. Behöver utvecklas mer i fronten. Bra päls, acceptabel ridge. Rör sig valpigt fram förövrigt bra."

Jippiiiii! Jag är ej längre skendräktig och tillbakadragen snarare tvärt om.......OTROLIGT sprallig med massor av överskotts energi.. Tyvärr har jag blivit lite för smal eftersom matte var så dum och drog in på min mat under tiden jag trodde jag hade valpar.....FY HENNE! Vilket domaren påpekade, att jag behövde utvecklas lite mer i kroppen för att få HP och CK. För övrigt regnade det periodvis under dagen och naturligtvis stod det som "spön i backen" när vi skulle in i ringen JAG AVSKYR ju regn, i alla fall när jag är i koppel vilket syns på min kroppshållning.. svansen räcker då ända fram till hakan och korset blir sämre än vanligt... Annars var allt toppen och jag stojade med alla som kom i min väg.
 


2000-07-02
(Nat) Visby
Domare: Gunilla Fristedt
1:a juniortik, HP

 
"Medelstor, utmärkt typ, storlek och helhetsintryck. Feminint huvud som lovar gott. Bra överlinje med korrekt ridge. Välkroppad för åldern, normala vinklar, sunda rörelser, behöver ringträning."

Idag var det bättre väder och det gick lite bättre att stå snyggt då.... Jag backar lite för domaren fortfarande men hon frågade om jag är blyg och det är jag ju absolut inte!!! utan hon påpekade för matte att det inte alls är jag som är nojig utan hon, så vi försökte igen med lite instruktioner och då gick det finemang.. Även denna domaren tyckte att jag behövde utveckla mig lite mer för att kunna få CK men jag har ju precis blivit 10 mån så det gör inget.
 


2000-08-12
(Int) Askersund
Domare: Henrik Lövgren
1:a juniortik, HP, CK samt 5:e bästa tik.(2 plac. fr. certet)

 
"Medelstor tik med bra resning. Bra ögon och öron. Hals och rygg bra. Godtagbart kors. Bra bröst. Bra vinklar i normal benstomme."

Jätte kul, men matte tycker att jag är en aning mycket slyngel för tillfället eftersom jag inte har några öron som fungerar...!. vet mycket väl att jag ska stå still men det finns ju annat här i livet som är roligare t.ex. det som är utanför ringen. Men det var kul att det kan gå så otroligt bra utan att ställa upp sig lika bra som alla andra gör. Bäst av allt var att jag äntligen fick träffa min bästis Leia (2mån sedan sist) Och att vi åkte iväg efteråt och lekte hejvilt. Måste även Gratta storebror Theo som blev både BIR & BIG:1
 


2000-08-19
(Int) Nyköping
Domare: Glenway Dymock (Aus)
3:e juniortik, HP(av 9)

 
" A nice type of bitch. Well bodied for age. Nice head and expression. Well defined ridge with one crown very slightly displaced. Good turn of stifle. A little naughty on the move but covered the ground when she settled."

Var inte helt säkert att vi skulle åka eftersom jag har fått ett sår på bakbenet (biten av en hund) Men eftersom jag inte haltade så var det väl ingen fara. Matte är väldigt nöjd med resultatet eftersom jag inte stod still en enda sekund och inte travade....(skuttade & hoppade) fick t.o.m. försöka 2 varv. Tur att domaren verkade gilla mig ändå. Men att de inte förstår mig bättre, tänk att först inte få leka på en vecka utan sitta med en "DUMSTRUT" på huvudet och inte nog med det så fattade de inte att jag var nödig!!!! la nämligen en stor hög när vi gick därifrån... inte lätt att vara blixt stilla då inte! Men jag får väl hoppas att de lär sig en läxa....!
 


[Tillbaka]
 

 
[Flora valpklass] [Unghundsklass] [Öppenklass]
[Goofy valpklass]
 

 
© 2001
Marie Engholm
marie.engholmh991@stud.oru.se