Utställnings resultat
-Flora öppen klass-
 

2004-05-09
Skara (nationell)
Domare: Domare: Denise Clark (Nya Zeeland)
Ökv:1 Ökk:1 CK, Bästa tik, BIM, CERT, SVENSKT CHAMPIONAT!

 
"Lovely bitch of good proportions, feminine head & lovely expression. Good angulation front and back. Good depht and breadth of brisket. Corr ridging. Good light feet, very sound mover..... Championat"

Årets allra första utställning och förväntningarna låg verkligen lågt, framför allt att jag inte var i speciellt fin form... omusklad som bara den och  lite skendräktig så Birgitta skämdes en aning över mig ;).... men men det är då jag brukar slå till!! På grund av tidigare erfarenheter i BTK vågade matte o husse inte känna några glädjekänslor förens domaren verkligen visade att så här blir det... även om jag direkt fick gå upp i täten av ledet. Kan tillägga att de fortfarande inte smält att denna långa väntan på sista certet verkligen är över :)

Som vanligt när det går bra finns ingen kamera till hands.... det verkar som att det börjat gå troll i denna fråga, men matte trotsade denna vidskeplighet denna gång genom att packa ner kameran, dock glömde hon batterierna i laddaren och vi fick det bara bekräftat ännu en gång... ingen kamera, ja då går det bra *ler* Stort tack till Caroline Graflund som hjälpte oss att föreviga detta tillfälle med en BIR o BIM bild trots att vi snöpligt snuvade certet mitt framför näsan henne.


Such Mankoya's Famous Flora  
NordUch Mankoya's Great Gambo

Måste tillägga att det verkligen var min släktdag idag...  3 syskon hade jag med mig och 2 brorsbarn och det gick kanonbra för allihopa: Gambo blev BIR, Goofy ställdes för första gången någonsin officiellt med en 1:a i kvalitet och Ninja blev 5:e BT, brorsbarnen Lex o Zanta blev 3BH o 4BT

 


2003-07
Askersund (internationell)
Domare: Alice Christensens
Ökv:1 Ökk:1 CK, 3:e Bästa tik, R-CACIB (45RR/25 tikar!)

 
"4 år gammal, Bra kraft o harmoni i kroppen. Fint uttryck. Tänder o bett OK. Fina öron o ögon. Stark hals o överlinje. Välstäld fram o bak. Rör sig verkligen bra!"

I dag var jag champion i alla fall några sekunder.... domarsekreteraren hade fyllt i att jag blev 2BT med cert men strykit över det... Vilket jag var placerad som länge länge i BT-ringen, ända tills sista sekunden då hon flyttade fram Helinn framför mig och sa att så här blir det! Kan man vara mer nära eller? Som vanligt hade vi noll förväntningar och funderade till o med på att stanna hemma och lata oss när det var sååååå VAAARMT!! (igen) och jag var slöare i stegen än någonsin... Birgitta som visade mig skällde aningen från ringen att det inte var någon idé att anmäla mig när jag är skendräktig o envis.... TACK TACK den som kläckte idén om att applådera o heja... eller vad säger ni om "Rör sig verkligen bra!"
Nu grämer vi oss grymt över att vi inte är anmälda till söndagen... inne i ett gå bra stimm som man är ;=)


2003-07
Vadstena (internationell)
Domare: Conny Byström
Ökv:1 Ökk:1 CK, 3:e Bästa tik, (42RR)

 
" Välskuret tikhuvud med bra uttryck, tillräcklig hals. Bra bröstdjup, men kunde ha mer bredd. Lång fin ridge men kunde ha tydligare kronor. Normala vinklar fram o bak. Rör sig sunt, men tappar lite i sin topline när hon går. I utmärkt kondition."

Hmmm jag har en ganska kort ridge, men den har en imponerande form som kanske gör att den ser längre ut vad den är *blink*
I dag var allt MYCKET bättre, ringen låg vid skuggan o vi gick först i ringen så svalt och skönt... matte frös till o med


2003-07
Vadstena (internationell)
Domare:
Ökv:1 Ökk:3 , (47RR)

 
" Strong bitch. Reasonable outline and good movements. Alittle close behind. Could be cleaner through the forequarters"

Fruktansvärd dag!! inte i ringen utan vid ringside.... har aldrig varit med om en sådan trängsel.... tält överallt!! Kunde inte ens komma fram till ringen utan att tvinga sig genom o förbi arga hundar. Borde finnas böter på dem som sätter upp tält utan ens en centimeter i mellan (reglementet säger väl 2m från ring o 1m mellan tror vi)!!! MATTE ÄR ARG o blåslagen efter flera hund attacker :( grrrrr!!! Inte blev det bättre av att hon brände sig i solen också..... skuggan vi hittade var ca 1/2 kvm bakom en buske i ca 30 graders lutning o en dyblöt handuk över mig.. vi fick i alla fall trevligt sällskap av en brichonfrissé med matte.
Mycket snurrig ringhjälpare.... jag fick en HP-lapp... finns ju inte i ÖKL så vi vet inte om vi skulle haft CK el ej?


2003-07
Halmstad (internationell)
Domare: Hans Van der Bergh
Ökv:1 Ökk:1 CK, 2:a Bästa tik, CACIB (35RR)

 
" Very nice bitch I like the type. Very good condition. I like her head. Nice eyes. High set ear. Strong muzzle. Sound in front. Good body. Croup a bit slopy. Powerful hindquarters. Good mover."

Varmt varmt varmt.... och Florisen har gått in i höglöp kvällen innan... (lämnade brorsan samma morgon och ville para sig med en lösspringande setter sammakväll.. snacka om duktig Goofyman som inte ens gnällt en gång) Åter till utställningar... från denna dag i löpet till "valpning" vill inte vår tjej alls springa med lätta steg... värme är ingen god faktor i sammanhanget heller, åter känns det lönlöst. Dock har vi ställt för Hans en gång tidigare och fått en kv 2:a pga att han inte fick kolla tänderna på henne som junior... men en kanonkritik vid samma tillfälle och både muntlig o skriftlig ursäkt... som om det skulle vara hans fel... hur som helst vill vi prova lyckan igen :) Gissa om det blev spännande i BTK när alla var placerade o kvar var Floristen o en juniortik... ja vi fick ett CACIB i alla fall :)


2003-07
Halmstad (nationell)
Domare: Ferelith Somerfield
Ökv:1 Ök:2 CK, 3:e Bästa tik (37RR)

 
" I like this bitch very much. Good head, nice firm front with good legs and feet. Strong quarters, nice outline one the move, although she falls of slightly standing. Good broad thighs"

Vilken lång dag det skulle bli.... gick som över nr 80 i ringen, men ville komma till ca kl 11... då fanns det inga parkeringsplatser kvar... , samtidigt fick man bara gå in genom en ingång med hund... naturligtvis i bortre ändan och tillbaka hela vägen på insidan av staketet (då RR-ringen låg på insidan av "framsidan") i enorm trängsel, mycket dåligt arrangerat i vår mening :( Väl inne och analyserat läget känns det omöjligt...med sååå otroligt hög kvalité på alla tikar vi ser känns det som man är en liten fågelskit i sammanhanget. Döm av vår förvåning när vår lilla älsklingstjej går så långt som att bli smått otroliga 3:a i Bästa tikklassen!!

MER BILDER HÄR


2003-06-27
Borås (internationell)
Domare:
Ökv:1 Ökk:5 ,

 
" Good outline and head. Good topline, good ridge. Could have tighter elbows. Good angels rear. Prefer upper arm set under better. Moves away better then coming. Very good sidemovements."

Idag kom jag sist bland oss som fick 1:or....(mer än hälften fick 2:or) rörde mig återigen sopigt med frambenen, Matte förstår inte varför jag ALLTID gör det när hon visar mig och inte Birgitta? Någon som har en teori?? om det kan sitta i huvudet eller om matte springer i fel tempo eller något? För det slår nästan ALDRIG fel :(


2003-06-14
Avesta (internationell)
Domare: Nete Wunch
Ökv:1 Ökk:2 ,CK, (6:a i BTK)

 
" Kraftig feminin tik. Bra format huvud. Lite kinder. Bra öron. Bra hals, skuldra och rygg. Lite sluttande kors. Något kort överarm. Bra vinklad bak. Rör sig med bra steg, något ostadig fram."

Åkte tillsammans med Ninja som är min favvosyrra och plockade placeringen framför mig i BT. Jag var tung i dag.... matte har ökat maten då hon tyckte jag hade blivit aningen tunn och upptäckte viktökningen idag på morgonen hrmmf snacka om orutinerat! #%/&¤% Slarvar med frambenen som vanligt när matte visar mig... men det är görskoj att STÅ!!!


2003-05-24
Ånge (nationell)
Domare: Leif Ragnar Hjort
Ökv:1 Ökk:1 CK, Bästa tik, BIM CERT

 
" Utmärkt typ o helhetsintryck Härligt kraftigt feminint huvud, korrekt uttryck och bett. Vackra ögon. Korrekt placerade öron Tillräcklig hals och toplinje. Korrekt ridge. Välformad kropp. Välutvecklad musklatur. Bra päls. Rör sig med typiska rörelser och temperament"

Denna utställning var inte matte med alls utan jag fick följa med Gambo o Birgitta upp till Ånge, naturligtvis upptäckte vi att när vi skulle på en norrlandstripp att det för ovanlighetensskull var ganska många RR anmälda (mot vad det brukar vara) 20 st närmare bestämt vilket ändå inte kan räknas vara många men i alla fall trodde matte att nu är det kört som vanligt.... hon är ju ifs lite vidskeplig o vågar inte tro att det ska gå bra, även om hon ibland känner det på sig *fniss*
Ja hursom helst gick det ju verkligen vägen Gambo blev bästa hane (BIR;BIG:1 o BIS-R) o jag bästa tik... så förstår att B fick problem att visa oss i BIR-BIM...Tack Maria Esk som ryckte in som min handler!! hörsägen har sagt att han hade svårt att välja för vi var så fantastiskt fina båda två....? så det är väl bara att slicka fjädrarna o sträcka på sig :)

Och kul att slitet med att få upp min kondition på bara 4 veckor gav resultat.... eller vad säger ni om välutvecklad musklatur!

MER BILDER HÄR


2003-04-26
Västerås (nationell)
Domare: Ove Germundsson
kv:1:a, 2:a bästa öppenklasstik,

 
"Tik som kunde vara mer finmejslad i huvud. Ngt framskjuten skuldra. Bra rygg som dock kunde vara längre. Ganska bra front och bröstkorg. Rör sig OK"

Första utställningen på nästan ett år... och matte är kanon nöjd med mitt jobb i ringen! Hon tyckte jag skötte mig som en gud med svansviftningar och stod relativt stilla. Men domaren tyckte tydligen inte att det räckte för att få ett CK, *snyft* aningen snålt tycker vi, då vi är jätte nöjda med en 2:a placering i öppenklass i ett stort startfält (64 RR totalt) Men ser man till kritiken är vi mkt förvånade att vi överhuvudtaget fick en placering. Tydligare kritik kanske man kunnat be om då vi fått göra en egen tolkning av vad mer finmejslad betyder... kanske han tyckte att jag hade för bred skalle? Roligt att jämföra med tidigare kritik av samma domare är att jag då hade utmärkta kroppsproportioner och vackert huvud.
Roligast med dagen var ändock att halvsyrran och resesällskapet Ninja tog placeringen före mig och sedemera knep det eftertraktade certet. STORT GRATTIS!!


2002-06-15
Avesta (Internationell)
Domare: Conny Byström
bästa öppenklasstik, CK, 2:a bästa tik, CERT, R-CACIB

 
"Välskuret tikhuvud med det rätta uttrycket. Mycket tilltalande i sin silhuett med bra längd. Normal skuldra och kors, Rör sig sunt och med god parallellitet, I utmärkt kondition. Bra längd på ridgen men kunde ha tydligare kronor.

Wow! vilken dag det skulle bli, matte o husse vaknade 10 minuter innan tiden vi satt för att senast åka hemifrån och var i valet och kvalet om vi verkligen skulle försöka.... har ju aldrig turen på vår sida ändå så det kändes lite onödigt.. ifs visste vi att domaren tyckte om mig lite grann från förra året..... så vi rusade upp och ut i bilen i räserfart. :)  Vi hann dit i lagom tid tills hanarna skulle in........ och det gick kanon för brorsan Fingal som också var där, han blev 2.a bästa hane med R-CACIB  i en konkurrens som enligt domaren var länge sedan han sett så hög kvalitet alla hanar rakt igenom. Och vi är ju ganska lika :) men vi hade ändå inte trott att det skulle gå lika bra för lilla mig.... ja jag fick i alla fall smaka på lite köttbullar till kvällen, men var super trött........ det tar på krafterna att ligga på topp *hihi*


2002-05-05
Skara (Nationell)
Domare: Karl-Erik Johansson
2:a öppenklasstik (av 9) CK, 4:e bästa tik

 
"Utmärkt helhetsintryck, medelstor, utmärkt mentalitet- Vackert feminint huvud. Bruna ögon, bra uttryck. Bra tänder och bett. Bra hals och rygg, något brant kors. Mycket bra bröstkorg. Bra vinklar. Bra tassar. Smidiga vägvinnande rörelser. Kunde vara i något hårdare kondition. Visar sig bra.

Var super hängig hela dagen idag... fick till och med gå upp och cykla på morgonen.... men det var ingen hit.... blä vad tråkigt, husse fick dra mig runt istället för tvärtom ;))
Nu ett par dagar i efterhand vet vi varför... jag har börjat löpa... en hel månad för sent mot vanliga fall.


2002-04-27
Västerås (Internationell)
Domare: Pamela Cross Stern (GB)
4:e öppenklasstik (av 13)

 
"Beautyful body in hard condition, capacidus chest. Very good neck and shoulders. Well defined crowns and ridge. Straight in front. Well made quarters. Feminin head. Lovely expression. Needs to tight up a little in front. Very stylish.

Idag hade jag skit kul.... hälsade och smörade för massor av människor som gav mig godis :))) Men var otroligt okoncentrerad i ringen och bara tiggde och slog tassen på Birgitta (som visade mig) Vad då ska man stå snyggt också (?) Fick ändå en kanonfin kritik.... men utan CK :0( *snyft* men hon (domaren) tyckte tydligen att jag var väldigt "STYLISH" å det var ju kul


2001-11-03
Växjö (Internationell)
Domare: Brenda Banbury (GB)
2:a öppenklasstik CK

 
"Excellent type ang general impression, Good outline, ridge and angulation. Good neck, withe of scull and muzzle. Deep chest. Close and hard coat.

Jag börjar verkligen gilla utställningar, skötte mig utmärkt i ringen så matte är så stolt över mig... även om jag inte blev placerad i bästa tikklass (det blev bara champions + en 6:e som certvinnare, både i han- resp tikklass), istället får vi gratulera konkurrenten Ania till cert och championat. Det allra roligast var ändå att min papps slog till och blev BIM efter att ha vilat upp sig i två år var han fit for fight ;)) Lillsyrran Ninja blev BIR-valp och lillbrorsan Gambo tog åter igen certet. Jag fick träffa så otroligt många i min familj dagen till ära... stora syrran Stella som förövrigt kom placeringen bakom mig. och brorsan Fingal som placerade sig som 3:a i Öppenklassen.


2001-09-01
Torsåker (Nationell)
Domare: Kresten Scheel (DK)
3:e öppenklasstik (8)CK

 
2 årig snygg tik. Bra feminint huvud.UTMÄRKT lång hals. Bra raka framben. UTMÄRKT rygglinje, men svansen är något för lågt ansatt. Bra kompakt kropp. Mycket välvinklad bak. Kunde önska mer utv i bröstkorg. Bra ridge and crowns. Rör sig bra runt om med mkt bra steglängd."

I dag regnade det, i alla fall i början :(( det är det värsta jag vet!! Men tur har jag en matte som bryr sig om mig.. som hade tagit med min regnjacka ;) Jag blir såå stolt när jag har den på mig. Matte tyckte annars att jag var på ett mycket jobbigt humör idag.. fattade hon inte att jag var pigg och hungrig och gjorde alla konster jag kan inne i ringen för att hon skulle ge mig lite ätbart... hehe ligga ner är kanske att gå lite långt?? särskilt när det är blött på marken..!


[Tillbaka]
 

 
[Flora valpklass] [junior klass] [Flora unghundsklass]
[Goofy valpklass]
 

 
© 2001
Marie Engholm
marie.engholmh991@stud.oru.se