Utställnings resultat
-Flora valpklass-

2000-01-16
Inofficiell, Örebro (4-9mån)
Domare: Liz Andrews-Schultz
HP, reservplats.(9valpar)

 
"Söt feminin tikvalp, med utmärkta kroppsproportioner. Vackert huvud och uttrycksfulla ögon. Bra öron, bra hals, rygg och kors. Välvinklad, bra bröstkorg, bra front och tassar rör sig valpigt men bra, bra ridge, utmärkt temperament."

4,5 mån: Min allra första utställning... (att det överhuvudtaget fanns så mycket hundar här i världen) domarinnan tyckte att jag var en bebis, men så var jag ju bara 4 månader gammal mot vissa som var nästintill 9.
 


2000-01-30
Drive in, Eskilstuna (4-6mån)
Domare: Rickard Stenqvist
HP, BIR och BIG. Oops vi visste inte att man ska stanna till BIS (ensam RR i 4-6)

 
"Lovande tikvalp med bra proportioner. Bra bett och tänder. Utmärkt pigment. Rör sig bra när hon vill från sidan. Paralell fram och bak."

5 mån: Den här gången gick det bättre men fick gå in i ringen på en gång när vi kom så jag var lite stirrig i början tyckte matte men det har man ju tillåtelse till som valp. Vilka långa dagar det blir med drive in!!
 


2000-02-06
Drive in, Karlskoga (4-9mån)
Domare: Gunnar Stömbert
HP, BIM (5 valpar)

 
"Mycket tilltalande typ. Välgjort huvud. Trevligt uttryck. Fina tassar, utmärkta proportioner, välvinklat bakställ, trevlig bröstkorg. Rör sig mycket väl från alla håll. Trevligt temperament."
 
5,5 mån Nu börjar jag bli van, men jag tyckte det var väldigt jobbig miljö den här gången. Så jag åt ingenting mer än levergodis på hela dagen. Domaren frågade matte om jag var galen i godis för jag försökte ju äta mig mätt på godiset jag fick i ringen.. Nafs nafs!!! För övrigt så blev brorsan Fingal BIR och 3:a i BIS trots att vi bara är 5mån. Tyckte jag var jätte duktig för jag kom före min bästis Leia som är över 2 månader äldre o skitsnygg!!
 

2000-02-20
Inofficiell, Eskilstuna (4-6mån)
Domare: Ann Carlström
HP, BIM (7valpar)

"Trevlig tikvalp, med feminint huvud med något kort nosparti, väl ansatta öron, mörka ögon. Bra hals och rygg, något fallande kors. Välkroppad för sin ålder. Passande benstomme. Tillräckliga vinklar runt om. Rör sig väl från sidan. Bra päls och färg."

nästan 6 mån: Idag trivdes jag inte alls, ville INTE vara i ringen......(vad gör alla hundar där, när man ändå inte får leka??) Men domaren var väldigt nogrann och tog god tid på sig med att klämma och känna. Det är ju en bra erfarenhet rikare i allafall. Men bäst av allt var att jag fick följa med min bror Falcon hem och leka....Det var förövrigt han som blev BIR ,samt BIS-5:a
 


2000-03-05
Drive in, Örebro (4-9mån)
Domare: Karina Lindén
HP, BIR, BIG (8valpar)

"Välkroppad tik. Bra rörelser. Snyggt huvud. Välvinklad, välmusklad. Vackert huvud. Bra temperament."

7 mån Idag var det min dag! Var på gott humör hela tiden, men så var det ju många ridgebacks att slicka på, 3 kullbröder (Falkon BIM, Fingal & Eddie), en äldre halvbror, kompisen Zorro, och både mamma och pappa fick jag träffa också. Och så fick jag ett grisöra SMASKENS!
 


2000-03-25
Inofficiell, Mariestad (6-9mån)
Domare: Svante Frisk
HP, BIR (6 valpar)

"Trevlig tikvalp av utmärkt typ. Fint huvud med vaket uttryck, mörka fina ögon. Bra hals och överlinje, välvinklad skuldra. Behöver djupna något i bröstkorgen, fin underlinje. Välvinklad bak och bra svanslängd. Rör sig mycket bra med tanke på ålder. Trevligt temperament, bra päls och färg."

8 månadersdagen: Annorlunda på så sätt att det var min "kennel mamma" Birgitta som ställde mig den här gången (matte var hemma och skrev tenta) och det gick ju alldeles utmärkt. Husse tyckte det var en enda lång väntan den här gången och väldigt oorganiserat. Men kul var att jag fick träffa många vänner bla Leia som "sluppit ut" efter att varit skadad. Min bror Fingal(BIM), syrran Fidji och halv syrran Stella. Tråkigt var att de ställde in BIG-finalen för oss valpar så jag gick direkt till BIS där jag åkte ut direkt bland ca 25 hundar (vann gjorde en schäfer som vägrade visa sig på alla sätt!!!)
 


2000-04-01
Inofficiell, Ludvika (4-12 mån)
Domare: Pillan Klebo
HP, BIR, (5 valpar)
BIG 3:a

"Mycket söt och feminin tik med bra huvud och uttryck. Bra hals, skuldra och rygg. Bra vinklad fram och bak. Skulle önska något mer förbröst. Mycket tilltalande helhet. Rör sig mycket bra runt om. Trevligt temperament"

I dag var vi i en kall ishall, med otroligt halt golv så både matte och jag halkade runt som Bambi på hal is.. ;=), men det var ett väldigt tempo på tävlingen i dag och det tackar vi för... var hemma redan vid 12 trots 13 mils bilfärd. När vi kom dit såg vi att jag skulle tävla mot äldre hundar (10 & 11 mån), vilket gjorde matte lite mer nervös än vanligt. Men det visade sig ju gå jätte bra ändå. 2 bröder var med i dag: Fingal 3:a bland hanarna, och halvbror Teo som blev BIR i vuxen klassen.
 


2000-04-21
Inofficiell RR-utst, Tungelsta (6-9 mån)
Domare: TorBjörn Skaar
HP, 3:a tikvalparna

"Utmärkt typ. Mycket bra huvud och uttryck. Bra bett. Välformade ögon och välburna öron. Mycket bra kropp och benstomme, kunde vara i något fastare kondition. Bra vinkling fram. Något avrundat kors och kunde ha mer generositet i vinkling bak för bättre stabilitet. Önskar mer kraft och steg i rörelse. Välpresenterad."

Var helt till mig i dag, massor av Ridgeback's så långt ögat kunde nå. Och ridhus gillar jag (INTE MATTE) för där serveras ju godis på hela golvet, vilket skulle synas när jag skulle springa i ringen, något som jag aldrig gjorde, istället lekte jag jordfräs och matte fick skämmas. Att hon inte förstår vad det är gott med hästbajs. Att jag sedan har löpt i 3 veckor och i det närmsta har fått vara inspärrad gjorde väl sitt till, snacka om överskotts energi. Bättre gick det för min bror Falcon som placerade sig 2:a bland hanarna, och Eddy på reservplats. Något annat som var jätte kul var att min syster Fanta var där, tyvärr råkade jag "chocka" mig med elstängslet just då så det blev inte mycket hälsa av eftersom jag blev närmst hysterisk.
 


2000-04-22
Int."Lilla Stockholm" Sollentunamässan
Domare: Ove Germundsson
HP, BIR (8 valpar)

"Mycket feminin tik, med härligt huvud och uttryck, mycket bra hals och rygg. Kunde ha något mer benstomme, välformad front och bröstkorg. Utmärkta vinklar och rörelser, Ett härligt temperament. Välpresenterad"

Idag fick jag revansch... men jag gjorde mycket bättre ifrån mig också. Hade lugnat ner mig betydligt från gårdagen och inga hästskitar på golvet fanns det. Och matte tyckte att jag visade mig jätte bra i dag (bästa hittills) Men hade egentligen riktigt tråkigt i dag, fick mest bara ligga på min filt och sova i många timmar. eftersom vi valpar var klara redan klockan nio, och matte & husse bestämt sig för att vi skulle vara kvar till "Bästa valp finalen" klockan tre, där jag inte helt oväntat blev oplacerad. (ca 30 valpar). Min killkompis Zorro gick det riktigt bra för också han placerade sig som 3:a bland junior hanarna (inte illa på en internationell-utst).
 


2000-04-29
Int. Västerås (inofficiell valpklass)
Domare: Tünde Porfy (Ungern)
HP, BIR(5 valpar)

"Very balanced 8 month bitch, Typical head, nice neck. Very good chest to age. Correct topline. At the moment a little loose in rearmovement. Very nice topline."

OJ! Idag kom vi dit alldeles för tidigt, så det blev lååång väntan. Det är tråkigt eftersom man ändå inte får leka med de andra hundarna. Fast jag utnyttjar ju varje tillfälle till att flirta ändå, (särkilt med hanarna som fortfarande tycker att jag luktar himla gott fastän det är 4 veckor sedan mitt löp började). Själva utställningen gick sådär enligt matte, men jag var inte särskilt lättmotiverad efter över 3 timmars väntan, och igen var det ett jätte halt golv (varför fick inte våran ring helmatta?). Även i dag fick jag springa i stora ringen med en massa ändra valpar, men där har jag visst ingen chans att placera mig. Något som var kul var att det var många från min "familj" som placerade sig i dag, först mina kull bröder Fingal BIM & Falcon 2:a hane i valp klassen. Storebror Teo placerade sig som 2:a bästa hane och fick ett cert. Även mamma Alice var med och placerade sig som 3:e bästa tik och fick ett CACIB
  

 
© 2000
Marie Engholm
marie.engholmh991@stud.oru.se