Utställnings resultat
-Flora unghunds klass-

2001-03-04
Örebro (drive in)
Domare: Liz Andrews-Shultz
BIM HP

 
"Söt feminin tik av utmärkt typ. Feminint huvud, mörka ögon, välansatta öron. Utmärkt hals och resning. Bra rygg och kors. Utmärkt bröstkorg. Välvinklad. Utmärkt front med slutna tassar*. Rör sig mycket bra. Bra ridge."

*Inte visste jag att mina tassar satt på fronten hehaaha!! Annars trivdes jag jätte bra i dag, vi var i ett ridhus och det är ju en trevlig och mysig miljö. Matte blev nog mest förvånad över att jag inte längre bryr mig om golvet med hästskit. Birgitta visade mig och jag älskar ju henne såå mycket, vilket resulterade i att min svans gick oavbrutet i ringen. Husse och matte var såååå stolta över mig efteråt för att jag hade skött och visat mig så bra.
 


2001-03-24
Eskilstuna (inofficiell)
Domare: Gunnel Boberg
BIR(vuxen) HP BIG:1

 
"Bra ben, tassar och vinklar Mycket bra bröstdjup och rygglinje. Rör sig bra. Mentalitet utan anmärkning"

I dag var det verkligen jätte kul att vara på utställning, men det beror nog på att det var så väldans många Ridgebacks med. (ca 15 stycken i mycket spridda åldrar)
Jag ville som vanligt inte hälsa på domaren med en gång men hon var mycket bestämd av sig och gav mig en chans till.... och då kunde jag inte låta bli att pussa på henne och det verkade hon ju gilla ;) för alla som någon gång har träffat mig vet ju att pussas är det bästa jag vet (näst efter godis då).
 


2001-03-31
Ludvika (Inofficiell)
Domare: Erna-Britt Nordin
BIR HP BIG:4
 
"Snygg tik med bra propotioner, vackert huvud och uttryck. Välkroppad med bra ben och tassar. Rör sig med mycket bra steg. Bra päls och fin ridge. Utmärkt temperament

I dag träffade jag två jätte trevliga domare!!!! I och för sig backade jag lite för den första (Erna Britt) men hon såg nog att jag inte är blyg utan som matte säger har lagt till med en ful ovana.. I alla fall så blev jag nyfiken på henne och efter att ha hälsat på riktigt, så rent ut sagt överöste jag henne med all min kärlek... (som jag ger alla människor)..! Och då fick hon ju se att jag är världens gladaste Ridgeback och inte alls någon blygis. Några timmar senare var det dax för gruppfinal... och då var det en annan domare som skulle döma (Pillan Klébo) Hur skulle det gå? Jag som hade charmat och fjäskat in mig så hos den första ;) Hur som helst ni skulle ha sett mattes förvåning!!!! När jag inte backade en tum för domaren när hon hälsade, klämde och kände på mig. Matte tyckte det var det bästa på hela dagen!
 
Flora April 2001
 påsk 2001 i Nora


2001-04-29
Västerås (Internationell)
Domare: Elina Tan-Hietalahti (Fin)
3:e bästa unghundstik
 
"Feminin ungtik av mkt bra storlek. Trevligt temperament. Vackert huvud. Mycket propotionelig. Hon borde ha bättre förbröst. Bra tassar Bra ridge. Bra färg. Fina öron. Rör sig mycket väl bak, slarvar något fram. För den goda typens skull en etta."

Phuu vilken jobbig dag...... det var min 20:e löpdag om det kan vara därför jag var så otroligt trött? Ville mest ligga och sova hela tiden. Men jag gjorde i alla fall något nyttigt.... det kom nämligen fram en kvinna till oss som var intresserad av att köpa en RR och efter att ha träffat mig sa hon att hon hade bestämt sig att en sådan skulle det bli!!! (jag är ju en så'n charmis)Väl inne i ringen gick det jätte bra idag, jag backade nämligen inte en millimeter, sedan att domaren inte tyckte att jag var finast det är ju en annan sak som man kan leva med. Huvudsaken är ju att man gör sitt bästa
 


2001-05-12
Lindesberg (Drive in)
Domare: Domare: Carina Lindén
BIR,BIG:1, BIS:5 (10 hundar från olika grupper)
 
"Jätte snygg typ. Mycket välkroppad. Vackra parallella rörelser. Stiligt huvud och uttryck. Välpigmenterad. Vackra öron. Fin front. Mycket bra bröstdjup. Snygga tassar."

Varmt varmt var det i dag, men det var ändå väldigt många hundar och människor som hade letat sig dit. För oss lönade det sig i alla fall, eftersom vi fick med oss 20 kg mat hem ;)
 


2001-05-24
Karlskoga (Drive in)
Domare: Kerstin Einarsson
BIR HP BIG:3
 
"Feminin tik av bra storlek. Välskuret huvud. Bra hals och rygg. Kunde ha haft mer vinkling fram, normal vinkling bak. Rör sig bra från sidan, något lös i armbågarna. Välpresenterad"

OOOjjj vilken lång dag, har aldrig varit på en drive in med såå många hundar (drygt 100 mer än beräknat), berodde troligtvis på det fina vädret och att det var en extra helgdag. I allafall dröjde det så länge att finalerna inte började förens ca 17:00. Matte tycker att jag har blivit så himla slö med att springa i ringen?? vadå fattar hon inte att det är varmt och att jag är skendräktig (igen)!! Hmmm domaren tyckte visst oxå det och sa att jag rörde mig alldeles för slött för att ha någon chans i BIG:et (men jag kom ju i allafall inte sist och det är ju huvudsaken ;)
 


2001-05-27
Vadstena (Internationell)
Domare: Lars Adeheimer
Bästa unghundstik
 
"Bra huvud och uttryck med bra öron och bett. Bra ben och vinklar, något utåtvridna framtassar. Kunde ha något parallellare kronor. Rör sig parallellt. Trevligt temperament"

Jahopp, Det känndes riktigt bra i dag och domaren var riktigt rolig med att han hade en öppen kritik. Bäst av allt för mattes del det var att jag inte backade utan viftade på svansen istället mot domaren, trots att han hade en stor hatt ;)) Och det är ju än så länge det viktigaste
 


2001-06-16
Avesta (Nationell)
Domare: Carl-Johan Adlercreutz
Bästa unghundstik CK, 4:e bästa tik
 
"Utmärkt helhetsintryck, Harmonisk och välbalanserad tik. Vackert huvud med prima uttryck. Välkroppad med bra benstomme. Normala vinklar, god längd och djup i bröstkorg. Korrekt ridge, bra färg. Rör sig fritt."

Jätte kul att få ett CK!!! Vilket jag inte trodde jag skulle få, då domaren var extremt snål att dela ut dessa, tex bland hanarna var det bara champions som fick!!
 

Flora Avesta 2001

2001-06-30
Borås (Nationell)
Domare: Conny Byström
Bästa unghundstik CK,3:e bästa tik
 
"Mycket tilltalande huvud och uttryck. Utmärkt hals och resning. Välkroppad dam med bra anatomi. Rör sig sunt. Kunde ha tydligare kronor. I mycket god kondition".

Det verkar som det har börjat gå lite bättre för mig i dessa sammanhang andra raka CK:t och bägge gångerna placerad i bästa tik. alltid lika roligt eftersom vi inte har några jätte förväntningar. Och domarna har jag börjat gilla istället, viftar t.o.m. på svansen när de ska komma och glo på mina tänder. Matte var lite orolig innan eftersom jag är mitt i min bäddperiod i skendräktigheten och är lite små nojjig... men det har gått riktigt bra eftersom de har gett mig en medicin som har tagit bort mina stora hängtuttar *fniss* och extra kilon.

Flora Borås utställningen Flora Borås utställningen 2001  

2001-07-
Västerås (Nationell)
Domare: P-E Wallin
2:a bästa unghundstik CK (av 10 st)
Kom bland de 10 främsta av totalt 39 RR-tikar.
 
"23 månaders tik av mycket hög klass, vackert feminint huvud med mörka vackra ögon. Bra öron och bra överlinje. Bra vinklar runt om. Bra ben och tassar. Rör sig mycket flott och vägvinnande. Bra ridge. Trevligt temperament".

idag var det varmt.... och så kom det hemska Viggen eller Gripen plan och dök precis över oss... men det bekom inte mig särskilt mycket, jag blir inte rädd i första taget nämligen *hehe*

Flora Lövudden 2001  

2001-08-11
Askersund (Nationell)
Domare:Erna Britt Nordin
Bästa unghundstik CK och 3:e bästa tik
(placeringen bakom certet)
 
"Utmärkt typ och helhetsintryck. Snygg välbalanserad tik. Mycket vackert huvud. Välfyllt bra nosparti. Bra bett. Vackra ögon. Utmärkt pigmentering. Bra kropp välst.. mycket bra ben och tassar. Tät bra päls. Bra ridge. Utmärkta rörelser. Ett härligt temperament".

ÅÅåå vad matte och husse blev stolta över mig idag.. och det känner ju jag så jag var så sprallig och hoppig och hungrig.... blev helt tokig när matte kom med en nyinköpt påse frystorkad lever... hehe jag känner allt igen påsen på direkten ska ni veta. Extra kul var det att det gick så bra även för kullbrorsan Fingal som även han kom placeringen efter certet... som förövrigt lillbrorsan Gambo tog (med min matte i snöret).


2001-08-18
Nyköping (Nationell)
Domare:David Miller (USA)
3:e unghundstik CK
 
"Nice balanced bitch, Good pigment, correct bite. Very nice angulated front. Good rear. Good ridge. Moved close behind rather wide in front. Very nice side movement. Held topline rather well".

Hmm gick så där i dag, men jag fick ju i alla fall CK och skaplig kritik.. kullbrorsan Fingal tog hancertet så det var JÄTTE KUL att någon av oss lyckades ;) annars var det jätte varmt med en helblå himmel.


2001-08-19
Norrköping (Nationell)
Domare:Anita Lindroos
Bästa unghundstik CK och 4:e bästa tik

 
"Vackert huvud Bra ögon öron och bett. MYCKET vacker överlinje. Bra bröstkorg och benstomme. Bra ridge, rak överarm, välvinklad bak. Rör sig bra".

Jahoppp idag var jag verkligen jätte duktig och husse var så stolt över både matte och mig för att vi gjorde så bra ifrån oss och att jag fick en så fin kritik. Men när ska det egentligen bli min tur att plocka cert???.. är sååå nära nästan varje gång nu!! :( Vi gratulerar Diva med familj den här gången och tar själva nya tag till nästa, för vi vet ju att jag är allra finast ;)

Flora Norrköping 2001  

[Tillbaka]
 

 
[Flora valpklass] [junior klass] [Öppenklass]
[Goofy valpklass]
 

 
© 2001
Marie Engholm
marie.engholmh991@stud.oru.se